Consiliere/Psihoterapie adulţi

Dupa cum Thomas Szasz spunea, “un copil devine adult atunci când realizează că are dreptul de a avea dreptate precum şi pe acela de a greşi”. Ca adulţi suntem cateodata prinşi în iureşul unor nenumarăte solicitări, acasă, la serviciu, între dorinţa de a îmbina planul personal şi pe cel profesional.

Vorbim despre o problematică diversă, de la decizia de carieră şi dorinţa de avansare sau de schimbare a job-ului şi reprofilare, la decizia de căsătorie şi de a avea copii până la creşterea şi educarea acestora precum şi solicitările care pot veni din partea familiei de origine, a îngrijirii părinţilor sau a face faţă pierderii, fie ca vorbim despre divorţ sau decesul unor persoane semnificative.

În consilierea şi psihoterapia adultului avem în vedere îmbinarea unor tehnici experienţiale care presupun pe de o parte aducerea în planul conştientizării a cauzelor problemelor dar totodată posibilitatea de a experimenta noi feluri prin calibrarea părţii conştiente cu dimeniunea subconştientă. Ne regăsim de multe ori în ipostaza în care ne dorim să schimbăm lucruri, fie ca vorbim despre o dietă, ne propunem să renunţăm la fumat sau să ieşim dintr-o relatie toxică, ne trezim de multe ori autosabotându-ne prin programe care au fost engramate la un nivel mai profund.

Tocmai de aceea, în cadrul centrului nostru avem în vedere tehnici de accesare a dimensiunii subconştiente prin resemnificarea mesajelor şi a credinţelor transmise de către parinţi sau alte persoane semnificative, mesaje care sunt transferate asupra noastra nu atât prin mesaje verbale explicite, ci mai ales prin injoncţiuni, adică acele mesaje implicite transmise mai ales prin intermediul atitudinilor şi a mesajelor nonverbale.

Cu alte cuvinte, lucrul experienţial în cadrul Centrului PsihoArt presupune a fi cu tine faţă în faţă într-o ipostază autentică, de acceptare, dezvoltare şi creştere mentală, emoţională, corporală.